Området omkring Villa Isella

Vi valgte en lejlighed i dette område pga skønheden og det dejlige milde klima uanset årstid. Og så er der en overkommelig køreafstand fra Danmark (ca. 13 timer).


SOMMER:

Om sommeren er vejret ganske enkelt fantastisk, med varme solrige dage og enkelte aftener byder vejret på det smukkeste regn og tordenvejr, så næste dag er helt frisk og ny; derfor ses også den smukke frodige vegetation året rundt.

EFTERÅR:

Om efteråret er området klædt i de smukkeste farver, som vi kender i Danmark, men dét, som slår os hver gang vi er hernede: det blæser meget sjældent, så frokost kan sagtens nydes udenfor langt hen på efteråret.

VINTER:

Om vinteren er her stadig mildt og der er flere skisports-områder indenfor ca. 1 times kørsel (Piani di Bobbio, Madesimo & Sct. Moritz).

FORÅR:

Foråret er mildt og solrigt og man kan sagtes sidde udenfor i marts og nyde en kaffe eller tilbringe en lørdag formiddag på det store marked i Porlezza, hvor man kan købe alt lige fra hjemmelavede specialiteter, store stykker parmesan og anden lækker ost til køkkenudstyr, sommmerhatte og lækre råvarer.


Klik og læs mere om Como søen her!


Frilufts-aktiviteter

Hele året er området yderst velegnet, vandre- og cykelture samt til golf (Menaggio Golf Club er en af de ældste og smukkeste i Europa), hvis man skulle få lyst til andet end at nyde de mange fantastiske udsigter eller solbadning ved poolen – vi har selv svært ved at flytte os derfra i sommerferien, når først vi er kommet derned - så sightseeing blive oftest gjort på andre tidspunkter.


Strand
Kun små 5 km. fra Villa Isella finder du en af Europas bedste sø-strande, nemlig på bredden af Lago di Lugano. Her kan du vælge mellem den offentlige del af stranden, som er helt fin, eller beach Club "Panama Beach" med solsenge og parasoller.

Vandet er stille og der er ikke så dybt inde ved bredden, så perfekt til de små også.


Noget vi dog altid får gjort om sommeren er en dag på søen: at leje en båd på Comosøen i nogle timer og beundre de mange smukke huse og udsigter fra søsiden; det er en helt fantastisk oplevelse og er der tid til det, kan man lægge til i f.ex den skønne by, Varenna på den anden siden af søen og nyde en is eller en frokost. Og når man trænger til at blive frisket op springer man i søen fra båden – en ubeskrivelig oplevelse.


Med hensyn til sightseeing

- så er der uendelige muligheder; Menaggio er 15 min væk, Lugano ligger 25 minutters kørsel væk; Como by (som absolut kan anbefales) kan nås på 45 min. og Milano på ca. 1 time.

Bellagio kan nås med færge fra Menaggio på ca. 10 min. – og er bestemt en udflugt værd med dens små stejle snævre gade, velholdte huse og smukke promenade. Færgeture på søen (f.ex til Como) er også utroligt hyggeligt og giver et godt indtryk af søen og de mange små byer; man kan vælge at tage de hurtige både eller de mindre så lægger til i alle havne; det er et spørgsmål om tid og temperament.


Derudover byder området på mange spektakulære villaer, som er åbne for publikum (f.ex Villa Carlotta, Villa Balbionello og Villa Melzi)


I området findes utalllige dejlige restauranter og i gåafstand fra vores lejlighed ligger den lokale restaurant, La Rotonda, som serverer den skønneste autentiske mad og områdets bedste kød til meget rimelige priser.


Glem ikke at besøge Porlezza, der ligger ved bredden af Lago di Lugano. En hyggelig og ikke så overrendt by, med stemningsfuld strandpromenade og masser at hygge.


Der er naturligvis masser af gode restauranter i nærområdet og ii Porlezza og Mennaggio.


Outlets og lokale markeder


Seriøs shopping!

Der ligger et kæmpe outlet indkøbs-center, Fox Town i Mendrisio, lige udenfor Lugano. Ca. 40 min. kørsel fra lejligehden. Her er 160 butikker i alle kategorier lige fra Prada til Nike - også en oplagt mulighed, hvis det mod forventning skulle regne. Mht. told, så er det således, at man egentlig skal betale told når man har købt for mere end dkk 2.250,00, da Schweiz jo ikke er en del af EU.

Nogen gør det, at de fjerner alle bon'er, prissedler på det indkøbte og smider poser og emballage væk inden man passerer grænsen til Italien igen.


Lokale markeder

Porlezza: hver lørdag Lenno: tirsdag formiddag – og når I er her, så husk at købe den prisvindende olivenolie fra Lenno

Menaggio: 2. og 4. fredag i måneden

Como: tirsdag/ torsdag formiddag + lørdag


Supermarkeder

Nærmeste: Carrefour i Porlezza, har åbent hele døgnet, hver dag, også søndag, og har er skønt udvalg af alt det man behøver. I Porlezza findes også Iperal, de har dog lukket søndag eftermiddag.

Begge supermarkeder har et godt udvalg og gode og ofte lokale råvarer.


Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Susanne Brandi

mail@villaisella.dk

telefon +45 2654 6042


Stemningsbillede fra området.